Avatar

Gamle Elfelt-optagelser fra Frederiksberg station -OT

af Morten Flindt Larsen, København K, onsdag 17. april, 2019, 17:03 (68 dage siden) @ Oversmeden

Oktantal har tidligere været behandlet her, så det gider jeg ikke gentage så meget af. Kun af bly-tilsætning og deraf forøget oktantal først dukker op efter 1. verdenskrig.
Oktantallet vil næppe have den store betydning for densiteten, men 710-780 kg/m3 er stadig et godt bud for benzin (der smutted lige nogle nuller sidst).
Hele humlen er at vide hvilket pund tosserne har snakket om.
Afvigelserne er simpelthen for store mellem engelsk og dansk pund.
Normalt idag - men sådan en bette last på 400-600 tons - så gør du klogt i at holde din afvigelse under 1% efter vægt. Alternativt, så kommer der en farlig ballade bagefter; det er mange penge og enelleranden skal betale.
Denne form for forvirring kan faktisk sættes i system af de firmaer, som levere brændolie til skibe. Visse bunkerfirmer - ingen nævnt, ingen glemt - tjener mange penge på at levere for lidt olie, men sende regningen for fuld mændge.


Her er DDPA's benzinsortiment for små 109 år siden. Det var en pundvare, ikke liter, og sortimentet var stort og priserne varierende:
[image]

--
Med vanlig venlig hilsen
(bemærk, at dette er en automatisk indsat tekst)
אתה אדם סקרן, הא?


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Kommentarer, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak.Copyright © 2019 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen