Avatar

Det kan da vist ikke passe....

af Morten Flindt Larsen, København K, onsdag 17. april, 2019, 23:25 (239 dage siden) @ Jens Bruun-Petersen

Sjællandske rejsegodsvogne havde som regel små vinduer oppe under taget, i godsrummene med sprosser, i tjenesterummet uden. På billedet synes vinduet at være tophængslet og stå lidt åbent, så jeg gætter på, at det er tjenestekupéhjørnet af en EG af nr. 1721-1727. De sidste af disse vogne holdt længe nok til at blive ombygget til hjælpevogne i 1920'erne. Man kan ane bremsetøjet under pufferplanken, så der er næppe tale om en af de treakslede EA, hvor hjulene sad længere inde under vognen.

Venlig hilsen
Jens

Kære Jens,

Tak for din konstruktive kommentar. Nej, der er næppe tale om en lang 3-akslet vogn i et arbejdstog som dette. Kan der være tale om en 2-akslet EG 1719-1720, som netop var på vej ud omkring det formodede fototidspunk? Jeg har kigget på vogngavlen og justeret på lys, kontrast, skygger etc., men der kommer ikke noget nummer frem. Det gør det ikke lettere, at billedet er fremkaldt på æggeskalspapir og dermed bliver ekstra uskarpt.

De godeste hilsner
Morten


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Svenska-lok
DSB MH345

Danske privatbaner

Læs historien om:
Railcare Danmark A/S
Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak.Copyright © 2019 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen