Avatar

Kajspor, men hvor?

af Morten Flindt Larsen, København K, 24/4 2019, 02:43 (1829 dage siden) @ Niels Munch

[image]

Kære Thomas,

På Museet for Søfart findes dette foto:

[image]Kilde: MfS 000043445.jpg.

Teksten til dette foto lyder: "KØBENHAVN i Aalborg". Billedet kan downloades i stor opløsning via linket.

Det findes også som MfS 000030280.jpg. Teksten hertil lyder: "Skoleskibet KØBENHAVN laster cement ved Portland Cementfabrik i Nørresundby."

Ved nærstudium af den store billedudgave ses smalspor med små vogne tættest på skibet, normalspor længere inde på kajen. Desuden mener jeg yderst t.v. at kunne genkende nogle af de betonstrukturer (-ben), der også ses på facebook-billedet.

MfS-billedet findes også på Aalborg Stadsarkiv som B10883 med denne tekst: Skoleskibet "KØBENHAVN" i Aalborg havn. Datering: 28. maj 1923. Fotograf: Tønnies.

Facebook-billedet er sandsynligvis - som de andre - taget i Limfjorden, men på hvilken side tør jeg ikke lige afgøre :-| .


Bedste hilsener
Niels

Så har man da flyttet skibet (?) eller også er det et andet anløb, men du har givetvis ret, Niels. Bag betonbenene på Fb-fotoet står et par genkendelige åbne godsvogne med bremsehus med fladt tag. Det hjalp at få det nye foto frem. Skyggerne passer med Ns.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Maribo Sukkerfabrik
Maribo Sukkerfabrik

A/S Maribo Sukkerfabrik blev grundlagt i 1896 af Storkøbmand C. A. Quade i Maribo og to store københavnske firmaer. Allerede to år senere blev fabrikken solgt til De danske Sukkerfabrikker og i denne koncern fungerede fabrikken frem til nedlæggelsen i 1963.

Læs mere

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak