Hvor er vi - hegnstråde og telegraflinjer i model (OT)

af Erik V. Pedersen ⌂ @, Ballerup, søndag 28. april, 2019, 10:04 (176 dage siden) @ Jaer

Prøv at se billeder og denne video fra modelbanen i Bassum, Tyskland.

Det var en bekendt fra Herning Modeljernbane Klub, der gjorde mig bekendt med banen. De har også højspændingsledninger, som er udført med loddetin.

De har tilsyneladende ikke en hjemmeside, så der skal lige Googles for mere information, lige som der findes flere videoer fra deres flotte anlæg.

/Jan

.
---------------
.

Ja, --det vi ser her, er da helt sikkert flot. Flotte og gennemførte landskaber og nydelige trådhegn. Dog netop trådhegnene er ikke det største problem -- de må gerne være stramme, og selv hvis de ikke er det, er det ofte efter "mishandling", og så kan de "bule" lidt i mange retninger - også lidt opad.

Telefon- / telegrafledningen er til gengæld for stram, efter min mening - den er så stram som en køretråd. Problemet er de korte spænd, hvor der er for lidt vægt i tråden(e), så de ikke kan tynge sig selv ned. Her har tynd (tung) loddetin og de lange spænd en naturlig fordel frem for alle de andre.

[image]
Tølløse-Holbæk. -- Juli 1957. ----^

Trådene er stramme (og meget parallelle), allige aner man lige, at de "trækker" op mod isolatorerne, og ned igen på den anden side. Enkelte af korerne synes mindre parallelle - det er måske netop de korer(telefonledninger), der er "drejet" i forhold til hinanden (læs ovenfor).

Igen ser man det store antal korer -- formentlig -stort set- de samme formål som ovenfor nævnt under Sorø.

Erik V.
www.evp.dk

.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak.Copyright © 2019 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen