Teglværk med tipvognsspor til Holte Station

af Erik V. Pedersen ⌂, Ballerup, 4/5 2019, 01:25 (1811 dage siden) @ Søndenfjords

[image]
Her, mellem 1-tallet (Den Hvide Bro over Kollemosen) og 2-tallet (Ryvej) i området mellem Holte og Virum har der angiveligt ligget et teglværk.
Jeg er aldrig stødt på den oplysning før, og for det tilfælde, at der er andre, der heller ikke har, så følger oplysningerne om teglværket her.
Jeg har fundet dem i bogen "Det gamle Virum - og det nye", der er skrevet af Jeppe Tønsberg og udgivet af Greens Forlag i 2006 (ISBN 87-87831-65-1).
I billedteksten til luftfotoet herover skriver forfatteren bl.a.:
Til venstre ses Brovænget med Den Hvide Bro (1) over mosen til Ryvej (2). Øverst i billedet den lille skov Tyvekrogen (3), hvor i dag bebyggelsen Vejlesøparken ligger, og en del af Geels Skov. Mellem broen og Ryvej lå i årene 1875-83 bygningerne til et teglværk, der tilhørte Hummeltofte. Herfra førtes stenene ad tipvognsspor gennem Tyvekrogen op til Holte Station.
I bogen er der ikke angivet nogen copyright til billedet. Tallene er mine, og 4-tallet angiver Nordbanen, der til venstre fører mod Holte station og til højre mod Virum.

.
--------------
.

Ved et tilfælde kom jeg fredag til at tale med en mand, der for nylig havde udført noget jordarbejde i området. Han fortalte, at der var en masse teglværksaffald i jorder i området. Det skulle skyldes, at der engang havde ligget et teglværk dér ! ! !

Jeg kom straks til at tænke på denne tråd. Der er ingen tvivl om, at det er samme teglværk, han talte om, ---men hvad hed teglværket ?

Gennemsyn af tråden mener jeg ikke giver svaret. Der skrives hele tiden kun "Teglværket", og der står intet på kortene. Det kunne vel sagten have heddet Kollemose teglværk, ---men ?

Hvad hed teglværket ?

Erik V.
www.evp.dk

.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak