Avatar

Dræsinemotor

af VVGJM2 @, lørdag 04. maj, 2019, 12:37 (78 dage siden)

Kære Alle,

Jeg er faldet over nogle gamle papirer vedr. en dræsine. Da min viden om benzinmotorerer ikke er særlig stor (bortset fra lidt motorlære til knallertkørekort for ca. 40 år siden), så har jeg brug for Herreværelsets hjælp til at tyde en del af dokumentet:

[image]

Det meste af dokumentet går at læse, men det er især dette ord, der driller:

[image]

Jeg læser det som "Nokkeformer" og en god ven læser det som "Dokkeformer". Men jeg har ingen ide om, hvad det så i givet fald er i sammenhængen.

Min læsning af teksten lyder i øvrigt: "Benzinmotoren har 2 Cylindre og er paa 6 eff. HK har tvungen styrede Ventiler, hvorved bevirkes en meget gunstig og rolig Gang med et lille Benzinforbrug. Ved rigtige XXXXX former er Ventilerne bragt til at arbejde næsten Lydløs og Motorens arbejdende dele er nøjagtigt tilpassede og sammenslebne samt fuldstændigt støvtæt indkapslede. Smøringen sker aldeles automatisk fra Krumtapshuset, hvortil Olien tilføres fra Reservebeholderen ved Hjælp af en Gals-Oliepumpe. Motoren er forsynet med Vandkappe og Køler. Brændstofforbrugets Tilførsel og Blanding med luft er regulerbar. Tændingen sker ved hjælp (og så fortsætter teksten på næste side".

Måske en af herreværelsets motorkyndinge kan hjælpe mig i den rigtige retning.

På forhånd tak.

//Nielsen


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak.Copyright © 2019 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen