Teglværk med tipvognsspor til Holte Station

af Erik V. Pedersen ⌂, Ballerup, 4/5 2019, 15:15 (1813 dage siden) @ Michael Deichmann

Hej Erik,
du har nok allerede googlet "Hummeltofte Teglværk"? Jeg gjorde det og fandt denne side, der omtaler en publikation fra GEUS om geologien i den nordlige del af Sokkelund Herred. Der er en oversigt over teglværker bl.a, Hummeltofte Teglværk. Jeg ser også Frydenlund Teglværk nævnt, og dets efterladenskaber stødte jeg på ved gravearbejde på ejendommen Skovringen 15, som var min adresse på et tidspunkt. I skoven bagved ud til "Grisestien" var der også tydelige spor efter menneskeskabte ændringer i skovbunden som bl.a. kunne antyde en smalsporsbane op til Frydenlund Trinbrædt (Tennisklubbens baner idag) tæt ved.
På Grundejerforeningen "Kollelev mosepark"s hjemmeside finder vi kortet i UTJs indlæg længere oppe, hvor det påstås at være Hummeltofte Teglværk.

.
-------
.

Hej Michael.

Nej, --den havde jeg ikke set. Det har jeg nu, men nærmere studie må lige vente til lidt senere.

Den anden side, den lokale side med kortet, har jeg forsøgt at skrive til (nu to gange), men med resultatet "Not Found". Der er til gengæld heller ikke "bevægelser" siden 2008, så den er vel "død" ("halvdød" - siden virker, men udenfor skriftlig rækkevidde).

Hilsen,
Erik V.
www.evp.dk

.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Indsend billederSvenska-lok
ContecRail

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak