Teglværk med tipvognsspor til Holte Station - OT: Tyvekrogen

af Søndenfjords, 5/5 2019, 09:49 (1811 dage siden) @ Søndenfjords

[image]
Her, mellem 1-tallet (Den Hvide Bro over Kollemosen) og 2-tallet (Ryvej) i området mellem Holte og Virum har der angiveligt ligget et teglværk.
Jeg er aldrig stødt på den oplysning før, og for det tilfælde, at der er andre, der heller ikke har, så følger oplysningerne om teglværket her.
Jeg har fundet dem i bogen "Det gamle Virum - og det nye", der er skrevet af Jeppe Tønsberg og udgivet af Greens Forlag i 2006 (ISBN 87-87831-65-1).
I billedteksten til luftfotoet herover skriver forfatteren bl.a.:
Til venstre ses Brovænget med Den Hvide Bro (1) over mosen til Ryvej (2). Øverst i billedet den lille skov Tyvekrogen (3), hvor i dag bebyggelsen Vejlesøparken ligger, og en del af Geels Skov. Mellem broen og Ryvej lå i årene 1875-83 bygningerne til et teglværk, der tilhørte Hummeltofte. Herfra førtes stenene ad tipvognsspor gennem Tyvekrogen op til Holte Station.
I bogen er der ikke angivet nogen copyright til billedet. Tallene er mine, og 4-tallet angiver Nordbanen, der til venstre fører mod Holte station og til højre mod Virum.

Tyvekrogen har ikke noget med tyve at gøre. Ifølge ordbog over det danske sprog er en tyvekrog det sted i skoven, hvor man skar tyve eller tveger, altså gaffelgrene som benyttedes i skovarbejdet. En lokalitet med det navn kendes også i Gribskov.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak