Tysk film fra slut 50´erne om Grossenbrode-Gedser overfarten

af Steffen Dresler @, søndag 05. maj, 2019, 12:32 (80 dage siden) @ Svend

Tak for henvisningen, ganske interessant og på nogle områder for mig gensyn med et par færger (DSB og DB). GG overfarten var ophørt da jeg havde alderen til begynde at interesserer mig for internationale tog ved at prøve. Men alle de forskellige vogne blev jo også anvendt efter Rødby-Puttgarten blev åbnet, måske bortset fra de grå ”Færgevogne” i Gedser.

Men noget helt andet er, at der på min sidemenu til filmen vistes muligheder for at andre film, bl.a. denne ”Lehrfilme Rangierdienst, Ablaufbetrieb und Stossbetrieb”. Og når man nu alligevel havde misset 10 forestillingen i byen, så downloade og se.

Der var umiddelbart en masse associationer og genkendelse ved den tyske DB film og pludselig gik det op for mig at, bortset fra tyske jernbaneuniformer og tale, var det jo næsten som taget ud fra de to DSB film og ”Trykluftbremsen” og ”Her er Banerne”. Alle filmene kan jo anbefales at se.

A propos sikkerhed ved rangeringen, var det morsomt at se forskelligheden i opfattelsen af denne i gennem tiderne. DSB og DB filmen tager sikkerheden nøje, SELVOM vi nok i dag ikke må løbe og smide ”en hund” foran hjulene på en kørende vogn samt stødrangere. I en Engelsk film om jernbanerne før og under krigen (bl.a. fra LMS og Transportministeriet) løber rangisterne langs med vognene i fuldt firspring og hopper op på håndbremse håndtaget og presser det ned med fødderne!!! En fejl og der mangler et ben eller to!!

Fortsat god dag til alle og igen tak for henvisningen til GG filmen.

Med venlig hilsen

Steffen Dresler


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

3 advokat tilbud

Lokomotivfabrikker

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak.Copyright © 2019 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen