Nedlæggelsen af Nørre Åby som togfølgestation

af Ole Lund Jensen, søndag 26. maj, 2019, 08:57 (141 dage siden) @ Thomas Boberg Nielsen

Angående nedlæggelsen af Nørre Åby som togfølgestation:

For godt 40 år siden traskede jeg rundt i den kondemnerede stationsbygning i Kavslunde og fandt en plan for ibrugtagning af de nye sikringsanlæg og linjeblokken på Vestfyn. Dokumentet oplyser, at de nye sikringsanlæg i Kavslunde og Nørre Åby, det forlængede overhalingsspor i Kavslunde, det automatiske bomanlæg for overkørsel 167 på Kavslunde station, fjernstyringsanlægget på Ejby station og linjeblokanlægget Ejby-Middelfart-Ejby ibrugtoges 6. december 1962.

Det betyder, at Nørre Åby fra samme deto nedlagdes som togfølgestation og overgik til at være billetsalgssted med sidespor indrettet for op- og aflåsning fra FC Odense.

Med venlig hilsen

Ole Lund Jensen


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Radiostyrede tog til Thisted
Radiostyrede tog til Thisted
I slutningen af 1980erne eksperimenterede DSB med radiostyring af tog og der blev bygget en forsøgsstrækning ved Grønttorvet i København. Jan Eriksen var med på en af prøveturene og fortæller i denne artikel om systemet.


 Læs artiklen 
Svenska-lok
Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak.Copyright © 2019 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen