Avatar

Færdigmeldingskontakten i Nørre-Åby

af Thomas Boberg Nielsen ⌂ @, Spor 44, Godsbanen, Aalborg, søndag 26. maj, 2019, 15:27 (146 dage siden) @ Thomas Boberg Nielsen

Af "SIKKERHEDSBESTEMMELSER for TOGGANGENS AFVIKLING på den fjernstyrede strækning NYBORG H - MIDDELFART" (København 1961) fremgår bl.a.
"På understationerne er anbragt faste lysafgangssignaler, der for tog ad gennemkørselssporene normalt tændes automatisk af det indkørende tog [...]
Ved brug af trykknap på sportavlen kan stationens personale dog hindre den automatiske tænding eller slukke lysafgangssignalet, såfremt stationen af ekspeditionsmæssige grunde (f eks stor godsudveksling) ønsker at tilbageholde toget."

Der henvises ganske vist til sportavlen, men kan det tænkes at funktionen er flyttet ud?

Står der noget særligt om Nørre-Åby i nævnte sikkerhedsbestemmelser?

Sikkerhedsbestemmelserne er udgivet i 1961; men Nørre-Åby bliver først nedlagt som togfølgestation 6. december 1962. Jeg kan frygte, at der i den anledning måske er udsendt en rettelse til sikkerhedsbestemmelserne, og at det måske er i den rettelse, vi kan finde noget om færdigmeldingskontakten?


Ikke at det betyder alverden: Som jeg læser nedenstående bliver Nørre-Åby nedlagt som togfølgestation 9. december 1962. Det kan selvfølgelig godt være sket allerede 6. december 1962, for man har formentlig rendt ret meget rundt den weekend torsdag-søndag, for at få fjernstyringen bragt på plads.

Vi kan også læse i nedenstående, at de særlige sikkerhedsbestemmelser Nyborg-Middelfart ophører pr. 9. december 1962 og optages som generelle bestemmelser i et bilag til SR.

Jeg vil derfor mene, at vi skal lede efter færdigmeldingskontakten i Nørre-Aaby i togplan 13 mellem 1962 og 1967.

Med venlig hilsen

Thomas Boberg Nielsen
På vej med bogen "Randers-Aalborg: Jernbanen i Støvring gennem 150 år 1869-2019"


[image]

[image]

[image]Meddelelser fra Generaldirektoratet. Arkiv: Danmarks Jernbanemuseum/Thomas Boberg Nielsen.

--
www.thomasbobergnielsen.dk
www.randers-aalborg.dk
www.viborg-herning.dk
www.laurbjerg-bramming.dk
www.sidesporpaafribane.dk
www.havnebaner.dk
www.jernbane-tib.dk
www.sikkerhedsreglement.dk
www.sikkerhedsinstruks.dk


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

HFHJ M8

Jernbanebøger

Fra Vestbanen til Arriva
Fra Vestbanen til Arriva
Pris 270,- kr.
 Læs mere 

Danske privatbaner

Læs historien om:
Lokalbanen A/S
Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak.Copyright © 2019 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen