Avatar

Nu vil jeg jo nødigt være påståelig....

af Morten Flindt Larsen, København K, 3/6 2019, 20:19 (1751 dage siden) @ Krabsen

Mine øjne er ikke bedre end andres, men for mig ligner det første bogstav en kegle - og lad nu være med at sige, selvom det er nærliggende, at det kan jeg selv være -, der står på spidsen. Jeg kan ikke tro, at en "dårlig" scanning, kan forvride et I så meget og så symmetrisk.


Enig - Ymer lyder jo også som en fornuftig pendant til Odin.
Selvom Imer ikke ville være umuligt, hvis der var en historisk bevidst person inde over. Imer er et par steder set som alternativ stavemåde, formentlig inspireret af udtalen.

Tænk på, at Skyr (der kom mejeriet indover igen :-P ) på Islandsk / oldnordisk udtales Skir.

En "ikke historisk bevidst" person ville den gang kunne slå op i fx Danmarks Historie af Ludv. Chr. Müller, bind 1, side 9 (1866), eller i Danmarks Sagnhistorie af samme forfatter, side 13, eller i Oehlenschlägers udvalgte værker i to bind, side 13 (1854), eller i Nordiske mythologie af Johan Ludvig Heiberg, side 26 (162), eller i Danmarks historie i hedenold, bind 1-3, side 3 af Niels Matthias Petersen, i alle hvilke gudens navn er angivet som IMER. Så der er sådan set masser af samtidige kilder til navnet IMER, ODIN, THOR osv.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne


Tagcloud

nattog liggevogne sovevogne spisevogne barvogne postvogne rejsegodsvogne styrevogne dobbeltdækkervogne remise maskindepot station banegård hovedbanegården IC2 IC3 IC4 godstog persontog materieltog arbejdstog Nærumgrisen veteranbaner jernbanefotos jernbanebilleder Movia rangerlokomotiv havnebane industrispor skinnebusser Øresundstog intercity intercitytog intercitylyn tog DSB Arriva Lokaltog

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak