Avatar

Nu vil jeg jo nødigt være påståelig....

af Morten Flindt Larsen, København K, mandag 03. juni, 2019, 20:19 (142 dage siden) @ Krabsen

Mine øjne er ikke bedre end andres, men for mig ligner det første bogstav en kegle - og lad nu være med at sige, selvom det er nærliggende, at det kan jeg selv være -, der står på spidsen. Jeg kan ikke tro, at en "dårlig" scanning, kan forvride et I så meget og så symmetrisk.


Enig - Ymer lyder jo også som en fornuftig pendant til Odin.
Selvom Imer ikke ville være umuligt, hvis der var en historisk bevidst person inde over. Imer er et par steder set som alternativ stavemåde, formentlig inspireret af udtalen.

Tænk på, at Skyr (der kom mejeriet indover igen :-P ) på Islandsk / oldnordisk udtales Skir.

En "ikke historisk bevidst" person ville den gang kunne slå op i fx Danmarks Historie af Ludv. Chr. Müller, bind 1, side 9 (1866), eller i Danmarks Sagnhistorie af samme forfatter, side 13, eller i Oehlenschlägers udvalgte værker i to bind, side 13 (1854), eller i Nordiske mythologie af Johan Ludvig Heiberg, side 26 (162), eller i Danmarks historie i hedenold, bind 1-3, side 3 af Niels Matthias Petersen, i alle hvilke gudens navn er angivet som IMER. Så der er sådan set masser af samtidige kilder til navnet IMER, ODIN, THOR osv.

--
Med vanlig venlig hilsen
אתה אדם סקרן, הא

En pessimist ser en mørk tunnel.
En optimist ser lyset for enden af tunnelen.
En realist ser et godstog.
En lokomotivfører ser tre idioter, der står midt i sporet og stirrer tomt frem for sig.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak.Copyright © 2019 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen