Avatar

Ukendt lokomotiv ukendt sted ukendt årstal

af Morten Flindt Larsen, København K, 8/6 2019, 15:50 (1782 dage siden) @ Morten Flindt Larsen

Padborg. Så må det være muligt at stadfæste billedet helt præcist ud fra hustaget over tipvognene kombineret med husgavlen tv. for godsvognen.

... hvilket hermed er forsøgt.

Huset lige tv. for godvognen passer på en prik med det med gul cirkel nedenfor markerede hus på Haraldsdalsvej 2A, som har halvvalmet tag med meget små "valm" i enderne og kviste til begge sider. Den blå streg viser det tidligere vejforløb over banen, som var afbrudt af sporet også før 1920. Ved udvidelsen af stationen blev sporet i sydenden hævet og udvidet i bredden for at skaffe plads til flere spor. På fotoet er man øjensynligt i gang med at anlægge den fremtidige, højere banedæmning. Huset nærmest fotografen ligger således, at det kan være blevet eksproprieret og nedrevet ved udvidelsen af sporarealet i bredden og bygningen af den hævede banedæmning. Jeg har markeret med en stjerne, hvor jeg mener at huset kan have ligget.

[image]

Og Haraldsdalsvej 2A, en tidligere tjenestebolig opført i tysk tid.
[image]

[image]


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Højbygaard Sukkerfabrik
Højbygaard Sukkerfabrik

Sukkerfabrikken Lolland blev opført i Holeby i 1872. På grund af uheld og en ringe økonomi, gik fabrikken konkurs i 1877 og genopstod med nye ejere som Højbygaard Sukkerfabrik. Her er historien og billederne fra fabrikken med de mange smalsporslokomotiver.

Læs mere
Billige jernbane T-shirts

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak