Nørrebro station.

af Erik V. Pedersen ⌂ @, Ballerup, mandag 10. juni, 2019, 20:29 (185 dage siden) @ race

Hej Erik

Vi har i vores togstue et billede, eller rettere en tegning, af Nørrebro hængende.
Billedet er signeret AH - 1936.
På billedet kunne det godt se ud som om der er en indgang i væggen under sporene ud mod Nørrebrogade/Frederikssundsvej.

Med venlig hilsen
Arne

[image]

[image]

[image]

Hej Arna.

Tak for den flotte illustration, i "hel figur", såvel som i udsnit.


Ja, --de portlignende fordybninger i væggen (der er to fordybninger) kender jeg godt. De har dog aldrig været andet end "udsmykninger". De har aldrig været åbne og benyttet som indgange.

Jeg har selv hørt dem nævnt som en mulighed for direkte adgang til perronerne, men regner dette for udelukket. Alene bygningens opbygning lige på den anden side af væggen, synes at umuliggøre dette (der er et gulv i øjenhøjde, når man står på fortovet udenfor. Oven på betongulvet står (stod) stationens -nu lukkede- publikums-toiletter). Nå, --alt kan lade sig gøre med værktøj til nedbrydning af beton, men her mødes man vel af problem nr. 2:

Bygningen er fredet. OK, -- der er i årenes løb givet tilladelse til ændringer her og der, men oftest ikke større, end at man -i det store og hele- har beholdt / respekteret bygningens oprindelige udseende (som publikum ser det). Der er sket (enkelte) lidt større ændringer "bag kulisserne"(forhold som ikke stemmer med tegningerne), eller skulle det måske være sket allerede under opførelsen, og rettet på efterfølgende tegninger, som jeg ikke har kendskab til ?

"Betonen slår revner", kan man også læse på "Nettet" ! ? Jeg ved det ikke.

Vi må se (den der lever længe nok, får at se).

Hilsen / Tak,

Erik V.
www.evp.dk


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Sukkerfabrikken Nykøbing
Sukkerfabrikken Nykøbing
I 1884 opførte en række landmænd på Falster andelsvirksomheden Sukkerfabrikken Nykøbing. I jernbanekredse er fabrikken mest kendt for de to små Krauss-maskiner, der varetog trafikken på fabrikken i over 50 år og nu befinder sig på Museumsbanen.


 Læs artiklen 
Svenska-lok
Brammingeulykken
Brammingeulykken
Den 26. juli 1913 skete en af de værste jernbaneulykker i Danmarks historie, da Tog 1029 - også kendt under navnet ´Emigranten´ - afsporedes umiddelbart vest for Bramminge station. Ved ulykken omkom 15 personer, ligesom mange blev hårdt såret. Her er hele historien.
 Læs artiklen 
Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak.Copyright © 2019 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen