Avatar

Nørrebro station.

af Morten Flindt Larsen, København K, 11/6 2019, 17:26 (1775 dage siden) @ Erik V. Pedersen


MFL. skriver: "I øvrigt er de gamle døre ud mod Frederikssundsvej blevet genåbnet i nyere tid, så der i dag på ny er indgang til stationen fra to sider."

Når jeg ser på den gamle tegning fra 1929, synes der ikke at have været ind- / udgangsmulighed denne vej (ikke angivelse af en sådan). Tvært imod var der vel dengang, lige fra opførelsen, en skrånende op- og nedkørsel for div. (rejse-)gods der skulle med elevatorerne op til togene. Dette skete fra kælderen under mellemgangen. Elevatorerne var jo kun til tjenestebrug dengang. Kvinder/familier med barnevogn kunne dog få lov at køre op til perronerne (med ledsagelse), hvis der var tid til det, og de skulle henvende sig i (meget) god tid inden togafgang.

Ja, der har ikke været publikumsdøre, det har været bøvlet, så længe "Stensporet" lå der. Men hvad med ind- og udlæsningen af rejsegods, da dette overgik til at blive kørt med lastbil? Kørte man det over fortovet mellem alle de rejsende og andre fodgængere til lastbilen ude på Lundtoftegade?


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak