Avatar

Nørrebro station.

af Morten Flindt Larsen, København K, tirsdag 11. juni, 2019, 22:27 (294 dage siden) @ Erik V. Pedersen


(...)


Rejsegodsekspeditionen på en del af de københavnske stationer blev nedlagt allerede i 1970'erne. Da jeg afløste på Nørrebro stations billetkontor i begyndelsen af 1980'erne, var der ikke rejsegodsekspedition i højbanebygningen (muligvis ovre på godekspeditionen). Skranke og indleveringsluge var væk, så der var ingen grund til at anføre rejsegodsekspeditionen på en 1983-tegning.


.
-------------------
.

Som Du anfører det her, kan jeg kun give dig ret.

Ikke desto mindre er der anført "Rejsegods" i lokalet opstået af sammenlægningen af den gamle kiosk og den lille "mangekantede" trappe. Rampen til "Elevatorer og kælder" må vel være tiltænkt noget stort, når man gør så meget ud af det.

Om det så kun er butiksarealet, der er nytegnet, ved jeg ikke, men hvis der ellers er ting, der ikke er overens med virkeligheden, burde det vel være rettet.

Vi må se, om vi tilføres nogen ny viden "udefra" -- om nogen i "Herreværelset" kan bidrage med oplysninger.

Erik V.
www.evp.dk
.

Jeg har finkæmmet Rex, Københavnske Billeder og Det Kongelige Biblioteks luftfotos, uden at kunne finde noget ældre foto af facaden til den side, indeklemt og uinteressant som den vel er for de fleste. Men der er må da være nogen i Herreværelset, som er kommet på stationen førhen og er gammel nok til at huske indretningen.

--
Med vanlig venlig hilsen
אתה אדם סקרן, הא

En pessimist ser en mørk tunnel.
En optimist ser lyset for enden af tunnelen.
En realist ser et godstog.
En lokomotivfører ser tre idioter, der står midt i sporet og stirrer tomt frem for sig.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak.Copyright © 2020 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen