Nørrebro station.

af Erik V. Pedersen ⌂ @, Ballerup, onsdag 12. juni, 2019, 00:17 (128 dage siden) @ Morten Flindt Larsen


(...)


Jeg har finkæmmet Rex, Københavnske Billeder og Det Kongelige Biblioteks luftfotos, uden at kunne finde noget ældre foto af facaden til den side, indeklemt og uinteressant som den vel er for de fleste. Men der er må da være nogen i Herreværelset, som er kommet på stationen førhen og er gammel nok til at huske indretningen.

.
--------------------------
.

I "din" bog om "S-banen 1934-2009"(bane bøger), skriver Du, at stationen blev fredet i 1992, og at der igangsattes en større, ydre istandsættelse året efter.

OK - så havde man vel "frie hænder" til at ændre indtil da (var den internt erklæret bevaringsværdig ? - så var der måske nogle interne hensyn at leve op til ?).

[image]
På "Nettet" sås (ses ?) et foto fra forhallen anno 1999. Her er der stadig "Kort & Godt" i det gamle billetkontor. Fotograf ?

I boigen S-banen 1934-2009 anfører Du, at der i 1999 indledes en større indre renovering af bygningen, bl. a. med ophængning af en ny lysekrone med PH-lamper. Den er -som det ses- med på billedet, så det må altså være fra efter renoveringen.

Kunne det være i 1992 eller 1999, at man har ændret/renoveret elevatorerne og etableret "køkkentrappen" mod vest. Begge dele berører jo både udvendige og indvendige ændringer (men nu er bygningen fredet).

-----------

Ja, --der må være nogen, der ved noget. De skal lige læse denne tråd. Jeg har selv et par "følere" ude.

Erik V.
www.evp.dk

.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak.Copyright © 2019 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen