"ikke internationalt godkendt godstogsbremse"

af Steffen Dresler @, søndag 23. juni, 2019, 12:37 (219 dage siden) @ Jens Bruun-Petersen

Go middag til alle

Utroligt, kan ikke huske hvad jeg fik at spise i går, men husker udmærket en artikel den gode JPB skrev i det nu hedengangne modeljernbanetidsskrift UK-modelinformation nr. 11 af juli 1982 side 9.
Heri var der en fantastisk god og illustrativ artikel om påskrifter på den nys udkomne godsvogn litra Q fra UK-modeller. Det hele illustreret med Q-vognstegninger fremstillet af PTN.
Som det sidste i artiklen var der fremstillet et lille skema vedr. hjørne bremsemærker. Og et billede eller en tegning viser ofte mere end ord, men her som supplement til JPB egne bemærkninger i denne tråd:
[image]

Med venlig hilsen

Steffen Dresler

NB: Iøvrigt meget bemærkelsesværdigt at kunne konstatere, at mange spørgsmål vedr. den historiske del af jernbanerne ofte/normalt har været gennemgået med tekst og/eller billeder i de tidligere trykte medier som nu UK-modelinformation, Sidesporet, Temahæfter, Lokomotivet, Signalposten, DJK medlemsblad og en masse andre danske udgivelser. Og meget af den viden er åbenbart gået tabt for nutidens brugere, da internettet ikke nævner disse ting.
Jeg gider ikke selv (rent ud) var med til at skrive/udgive dengang. Men det er faktisk synd at ikke en af de mange ildsjæle der findes - og tak for dig - kunne scanne nogle af disse informationsgivende tidligere udgivelser ind til glæde for alle og for eftertiden. Bare en tanke som jeg - og det kan man så sige noget negativt om - ikke selv vil påtage mig.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

DSB J1
Indsend billeder
Hedeland Veteranbanes lokomotiver
Hedeland Veteranbanes lokomotiver
Her er en oversigt over alle smalsporslokomotiver (damp, benzin og diesel) tilhørende Hedelands Veteranbane (Industribaneklubben). Listen er forsynet med links til lokomotiverne i Jernbanen.dk´s database, hvor data og billeder kan ses.
 Læs artiklen 
Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak.Copyright © 2019 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen