Avatar

Ukendte spor ved Oddesund Nord og Oddesund Syd 1908/1912

af Ove Nygaard, 26/6 2012, 17:05 (4293 dage siden) @ ove

Jeg tror ikke der har været isbådsejlads ved Oddesund. Strømforholdene gennem sundet er sådan at stedet MEGET sjældent fryser til og desuden var en af færgerne derude vist nærmest en isbryder (Valdemar?). Der var i hvert fald en færge der blev brugt til det inde omkring Struer.

Kære "navnebror".

Du har ret med hensyn til isbryderfærgen "Valdemar". Min far var udstationeret til Oddesund Syd op til åbningen af Oddesundbroen den 15. maj 1938. Han var rangerleder og var beskæftiget med at rangere vogne ombord på færgerne, herunder isbryderfærgen Valdemar. Kong Christian den X var til stede ved indvielsen og holdt indvielsestalen. Jeg var der også i en alder af 3 år, men blev bedt om at tie stille under højtideligheden. Har kun en svag erindring om Majestæten og han sikkert om mig :-D
Om isbryderfærgen Valdemar fortalte min far vi børn en lile sjov episode fra "tiden i Oddesund Syd". Han havde en kollega, som var meget "smart" - lidt af en "verdensmand" - , som gerne ville "gøre indtryk på" det modsatte køn. Han - altså "den smarte kollega" - havde for sine sparsomme midler lejet en motorbåd, som han sejlede rundt i havnen på Oddesund Syd i. Da han på kajen så en af de nydelige damer, som han ville imponere, lod han motorbåden tage "et rigtigt herresving", men desværre til "den forkerte side", så motorbåden ramlede ind i siden på Valdemar, som dog ikke fik en skramme - bygget som den var til værre "stød". "Kaptajn Smart" røg hen ad dækket på motorbåden, som vist nok alligevel slap med "mindre skader". En portørløn var den gang ikke til de store erstatningskrav! Var det forskellen på "styrbord og bagbord" og den distraherende udsigt, der var skyld i episoden?;-)

Bedste hilsener

Ove
afløser i 8. trafiksektion i Struer 1960 - 1963


Hele emnet:

 RSS Feed af emne


Billige jernbane T-shirts


Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak