Færge- og ø-drift i Mecklenburg-Vorpommern (8 ill.)

af Niels Munch @, lørdag 29. juni, 2019, 15:18 (213 dage siden)

Hallo i Forum,

Som nævnt i denne hyggegætter om færgefarten mellem Fährhof og Wittower Fähre på det gamle danske land Rügen, eksisterer jernbanefærgen "WITTOW (I)" stadig, idet den var taget under behandling i havnebyen Barth i Mecklenburg-Vorpommern:

[image]F/S WITTOW (I) im Barther Hafen, 7. April 2010. Foto: "dietzellogg", Wikimedia CC-BY-SA-3.0-DE.

Det var derfor naturligt at opsøge færgen på vejen til et genbesøg ved Usedomer Bäderbahn; men der var intet at finde i Barth. Færgen havde indtil 2017 været under tag på værft hos RAMMIN, og hvor, den efter søsætning er bugseret hen for montage af motorer og overbygning, vides p.t. ikke.

Nå, men Barth er også endestation for den nuværende del af Darßbahn, sidebanen Velgast-Barth, der siden 2002 er blevet betjent (nu som "ø-drift") af Usedomer Bäderbahn, som også overtog infrastrukturen fra DB Netz. Banens fremtid har været omdiskuteret, lige fra fuld retablering til nedlæggelse; men foreløbig kører den til december-køreplanskiftet 2019:

[image]

Stationebygningen i Barth er smukt restaureret, såvel ude som inde, og der er bemandet billetsalg.

[image]

[image]

[image]UBB GTW klar til afgang fra Barth 13:19, 24.06.2019 (nm).

I DR-tiden blev Barth betjent af såvel gennemgående tog (banen var i en periode elektrificeret) som lokale motortog:

[image]186 005 vom Bw Stralsund (ex VT 135 063 Breslau) im Bahnhof Barth. Das Fahrzeug wurde 1937 in Dienst gestellt und 1975 abgestellt. (1974) Foto: Joachim Claus. Eisenbahnstiftung Bildergalerie.

På stationsarealet i Barth fandt vi også denne bygning, der har set bedre tider:

[image]Stationsbygningen i Barth for Franzburger Kreisbahnen, 24.06.2019 (OTS).

Metersporede Franzburger Kreisbahnen betjente egnen mellem Stralsund, Barth og Ribnitz-Damgarten tæt ved Rostock, herunder også havnebanen i Barth.

Klik nu på de "indbyggede links" for baggrundsinfo og -historie.

Joh, Meckelburg-Vorpommern med tilhørende øer emmer af jernbane- og færgehistorie og er lige så tæt på vor hovedstad som en Jyllandstur, dog ved hjælp af - en færge:

[image]Scandlines M/F Berlin i Gedser, 24.06.2019 (nm).


Bedste hilsener
Niels


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Brammingeulykken
Brammingeulykken
Den 26. juli 1913 skete en af de værste jernbaneulykker i Danmarks historie, da Tog 1029 - også kendt under navnet ´Emigranten´ - afsporedes umiddelbart vest for Bramminge station. Ved ulykken omkom 15 personer, ligesom mange blev hårdt såret. Her er hele historien.
 Læs artiklen 
Svenska-lok

Jernbanebøger

Kjellerupbanen
Kjellerupbanen
Pris 370,- kr.
 Læs mere 
Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak.Copyright © 2019 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen