Avatar

Særtog august 1959 Århus H-Kongebrogården

af Morten Flindt Larsen, København K, tirsdag 02. juli, 2019, 17:41 (210 dage siden) @ Lars Elle

Til august er det 60 år siden jeg så min kære kone for første gang. Vi var elever gymnasiet på Århus Katedralskole, og alle elever var med et særtog fra Hovedbanegården til et trinbræt nær Kongebrogården ved Lillebæltsbroen, hvor vi havde aktiviteter hele dagen indtil toget gik tilbage til Århus. Spørgsmålet er, hvornår kørte dette særtog? Vi vil gerne fejre mødet på den rigtige dato.

Mange hilsener
Lars Elle Vedbæk

Hejsa,

Videncenteret på Danmarks Jernbanemuseum i Odense har en samling af særtoganmeldelser, heraf en række år indbundet. Samlingen er meget langt fra komplet, så jeg ved ikke, om året 1959 er med, eller om der eventuelt skulle ligge noget blandt de "løse" særtoganmeldelser, men det er nok det eneste sted at søge, hvis der ikke er nogen her i forum, der har den liggende. Ellers prøv at hør Århus Katedralskole, for det var jo trods alt dem, der bekostede særtoget og som fik materiale om afgangstider m.m. tilsendt fra DSB.

--
Med vanlig venlig hilsen
אתה אדם סקרן, הא

En pessimist ser en mørk tunnel.
En optimist ser lyset for enden af tunnelen.
En realist ser et godstog.
En lokomotivfører ser tre idioter, der står midt i sporet og stirrer tomt frem for sig.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Indsend billeder

Lokomotivfabrikker

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak.Copyright © 2019 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen