Ballerup station før 1989

af Erik V. Pedersen ⌂ @, Ballerup, tirsdag 02. juli, 2019, 21:44 (104 dage siden) @ Josax1978
redigeret af Erik V. Pedersen, tirsdag 02. juli, 2019, 21:59

Hej

EVP har nogle gode billeder og nettet har også nogle få billeder af Ballerup station før 1989. Men jeg mangler billeder af forsiden og de 2 kiosker, der ser ud til at være placeret i forskellig højde. Så findes der flere ukendte billeder?

.
---------------
.

I 1972 flyttede undertegnede til Ballerup, og det blev den daglige (- lø/sø) afgangsstation mod København. Dengang var der ingen grund til at tage billeder - hvad skulle man dog bruge dem til. Stationsbygningen var ikke lige det jeg drømte om på en modeljernbane, så filmene blev brugt på andet. Bøger var begyndt at komme på markedet, men der var stadig andet, der "trak".

---------------

Trappen huskes dog stadig, men om der huskes rigtigt ??? efterrationaliseringer kan spille ind ! ! ! :-)

[image]
Løs skitse over Ballerup stations gamle, brostens-belagte, trappe til perronen.

Som det huskes her, gik der to modsatrettede trapper ca. "halvt" ned, parallelt med banelinien/sporene, til en lille afsats med adgang til de to "forretnings-boder" (i samme niveau), vel ikke to konkurrerende kiosker ??? men en kiosk og --var det ikke blomster ??? i den anden.

Herfra fortsatte trappen nedad under sporene med adgang op til Ø-perronen.

Som årene gik (fra 1972) skete der div. ændringer (bl. a. en DSB-Minibar til venstre for/øst for kiosken mod posthuset) inden det hele blev jævnet ved jorden pga. den nye st.bygning fra 1989.

Mere må evt. komme efter nærmere omtanke - i morgen.

Jeg har ikke yderligere fotos. Måske kan Ballerup Lokalarkiv hjælpe - men ikke lige nu :-)

Erik V.
www.evp.dk


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

3 rengøring tilbud
ContecRail
ContecRail
Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak.Copyright © 2019 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen