Stationsstempler - U.S.

af Ole Gold ⌂ @, mandag 08. juli, 2019, 08:56 (270 dage siden) @ Sydfyn

Også jeg melder mig i koret der efterlyser betydningen af "U.S."

Jeg har i flere somre i begyndelsen af 1970'erne arbejdet som kontormedhjælper hos Møns Omnibusser (MO) i Stege. MO var optaget i DSB tarif 11 og derfor blev forsynet med alt til faget hørende fra DSB.

Her havde man også stemplet - endda i flere eksemplarer. Jvf. Lars' oplysning om stemplets tilstedeværelse i Korinth i 1949 kunne noget tyde på, at MO havde "arvet" stemplet fra Kalvehavebanen (KB) i 1953 (KB drev Stege rutebilstation og ruterne på Møn i perioden 1932-1953, hvorefter MO tog over).

Der var mange bud på hvad det mon betød. "United States" og "Uden sidestykke" var nogle af de mere fantasifulde bud.

Men når nu man havde stemplet kunne man jo ligeså godt bruge det. Det fandt anvendelse til særlige kort til Ungdomsskole-elever som blev forsynet med stemplet. Så her havde U.S. altså betydningen Ungdomsskole. Og en fingernem medarbejder fandt ud af at skære det nederste af U-et af og flytte det op så "U"-et blev et "H" i stedet. Derved fik man stemplet "H.S." der så kunne bruges til Handelsskole-elever. Vupti !

Herunder er vist et par eksempler. Men slig anvendelse har næppe været det oprindelige formål !

Med venlig hilsen
Ole Gold

[image]

[image]


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

HHGB M2
Indsend billeder

Danske privatbaner

Læs historien om:
Langelandsbanen
Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak.Copyright © 2020 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen