Jernbane i Tivoli i København

af Peter Andersen @, Hedehusene, fredag 12. juli, 2019, 22:07 (95 dage siden) @ Anders

Siemens & Halskes første lokomotiv kørte rundt med passagerer i Tivoli i sæsonen 1882, men det kan det vel næppe være det, der tænkes på?
Men en lidt mere nutidig mulighed er Kofoeds Skoles jernbane, som senest holdt til ved Vermlandsgade. Jeg ved ikke om den har været i Tivoli, men den blev ved flere lejligheder ved byfester o. l. på Amager. Hvad der er blevet af den, ved jeg ikke.
Og mens vi er ved emnet - Carl Allers Etablissement i Valby (ugeblade) havde også en intern bane, som skolebørn og børnehavebørn blev kørt rundt på. Jeg set den beskrevet med billede i en avis fra sidst i 1940'erne (?).

--
Peter Andersen


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Lokomotivfabrikker

Skive - Vestsalling Jernbane 1924 - 1964
Skive - Vestsalling Jernbane 1924 - 1964
Dette hæfte på 32 sider om Vestsallingbanen blev udgivet af Jernbanehistorisk Selskab i 1964 i anledning af banens 40 års jubilæum. I hæftet fortælles om banens forhistorie, anlæg, drift, stationer rullende materiel, nedlæggelsen osv.
 Læs artiklen 

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak.Copyright © 2019 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen