Nogle ledvogne fra KS 1972

af Steffen Dresler @, mandag 22. juli, 2019, 10:13 (181 dage siden) @ Niels Munch

God formiddag
Skal jo lige tilbage og huske fra dengang man dagligt var "2. vognstyre" (stod til venstre op til den vandrette stang mellem midtersøjlen bag "1. Vognstyreren" og venstre side på vognen helt fremme). Til markering for vognstyreren, for hvor han skulle have "strøm på" eller ikke for at påvirke sporskiftets retning, var der normalt anbragt et par store blanke "fodgængerovergangssøm" mellem skinnerne på tværs af kørselsretningen. Kan huske at denne "streg" KUNNE være opmalet med en hvid streg.
Især op til Nørreport station fra Nørrebro, var sporskiftet i konstant brug på denne måde, linje 5 og 16 til højre og linje 7 til venstre.

Med venlig hilsen
STEFFEN DRESLER

NB: Har lige været sydpå, bemærkelsesværdigt hvor mange byer har/har fået og ældre udbygger sporvognen. Og de er fyldte. Især en "lang linje" med meterspor mellen kystbyerne Blankenburg-Zebrygge-Knokke var imponerende:-)


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Lokomotivfabrikker

Indsend billeder
3 rengøring tilbud
Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak.Copyright © 2019 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen