Nogle ledvogne fra KS 1972 - lidt ude ad et galt spor

af Leif Jørgensen @, København Ø., tirsdag 23. juli, 2019, 11:07 (139 dage siden) @ ivar

Interessante oplysninger for et sommerferiebarn med netkort i første halvdel af 60'erne.
Nu tænker jeg så, at det må jo have smuttet med kørenøglen ind imellem, er der dokumenterede eksempler på vogntog på afveje?
mvh
-ivar

Bogen "En sporvognsmands erindringer" af Ejnar Storgaard, som jeg omtalte ovenfor, omtaler faktisk et uheld på grund af det 17. januar 1970. En ledvogn på linie 5 kom kørende mod syd ad Amagerbrogade. Undervejs var der et sporskifte ind til vendesløjfen ad Prags Boulevard og Skånegade, der ikke længere blev brugt i almindelig drift. Vognstyreren havde tilsyneladende glemt, at det var et almindeligt elektrisk sporskifte, der ville blive skiftet, hvis man kørte med strøm gennem det forudgående isolerede afsnit på overledningen. Af samme årsag skulle der køres forsigtigt ved elektriske sporskifter. Vognstyreren tog imidlertid strøm og kørte med pæn fart, da han først forventede at skulle dreje lidt længere henne ved Holmbladsgade. Resultatet var at sporskiftet skiftede, og at vognen blev afsporet, så den endte på fortovet.

Derudover har der så været andre tilfælde, hvor en vognstyrer er blevet flyttet fra en linie til en anden og så har glemt at dreje i stedet for at køre ligeud i et kryds eller omvendt. Det har så krævet lidt omvejskørsler for at komme tilbage på ruten.

Med venlige sporvognshilsner
Leif Jørgensen


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak.Copyright © 2019 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen