Avatar

Tysk krigsbyttevogn på Scandia i Randers

af Morten Flindt Larsen, København K, lørdag 03. august, 2019, 00:11 (208 dage siden)

Hejsa,

Måske har nedenstående luftfoto (DKB) været oppe at vende her i herreværelset tidligere, men umiddelbart synes jeg ikke, at jeg kan se, at det skulle være tilfældet. På fotoet, som jf. Det Kongelige Bibliotek tidligst kan være taget i 1946 (da den kommercielle fotoflyvning var kommet i gang igen), ses bl.a. et større antal PB-vogne under bygning, så fotoet er senest fra 1950.
[image]

[image]
Vognen på skydebroen er interessant. Det drejer sig om en 4-akslet bogievogn af Reichsbahn-type GG Dresden (DB GG 90), dvs. en vogn med polske rødder. Vognen har Reichsbahn-påskrifter, men vognnummeret kan ikke tydes. Det mest sandsynlige er, at vognen blot er i Randers med varer til Scandia, for hvad skulle den ellers lave på en dansk vognfabrik: Men så kom jeg til at tænke på Jens Bruun-Petersens glimrende artikel om Det tyske værkstedstog i Signalposten 1992/3, hvor der er to "godsvogne", som der ikke har kunnet gøres rede for. Kan det mon være en af disse?

--
Med vanlig venlig hilsen
אתה אדם סקרן, הא

En pessimist ser en mørk tunnel.
En optimist ser lyset for enden af tunnelen.
En realist ser et godstog.
En lokomotivfører ser tre idioter, der står midt i sporet og stirrer tomt frem for sig.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak.Copyright © 2020 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen