En gemt vogn fra en dyster tid

af Steffen Dresler @, mandag 05. august, 2019, 15:31 (205 dage siden) @ Peter Roland Hansen

God eftermiddag

Ja, det er rigtigt at der også står en G-10 type i DORA (Nordhausen/Mittelbau-Dora, der hvor der bl.a. blev fremstillet V1 og V2 våben). Se billedet nedenunder.

[image]

Den er som skrevet før, ligesom alle de andre udstillede vogne, herunder den på Teknisk museum i Berlin, Neuengamme m.fl., først opstillet meget, meget senere. Og der er derfor IKKE nogen historisk sikkerhed for, at vognen har været anvendt til transporter til den pågældende lejr. Men man har for udstillingsbrug og for at fortælle historien mere visuelt, erhvervet sig en G-10 type godsvogn, da de blev udrangerede. Men det gør jo ikke vognene og forestillingen om ikke mindst, hvad de kan have været anvendt til mindre!!

Der blev byggede ca. 120.000 G-10 type vogne ved KPEV, DR m.v.

Afslutningsvis nogle kopier af særtogsanmeldelser og beregninger der sætter, når man tænker sig om hvad det egentligt drejede sig om, det hele i et uhyggeligt og for mange i et næsten ikke forståeligt perspektiv.

En kold kapacitetsberegning sagde, at for at løse ”problemet” skulle der anvendes 1600 enhedstog (4400 personer pr. transport x 1600 tog = 7.04000 personer) med ankomst til udryddelseslejren Auschwitz-Birkenau med 1 ½ tog pr. dag. Dette dækkede lejrens kapacitet. Så med andre ord kunne ”problemet”, set fra RSHA´s side, men god planlægning og gennemførelse løses på ca. 2,9 år fra og med 1942!

[image]
[image]


Med venlig hilsen
Steffen Dresler

NB: Husk nu på, at udtrykket "Umsiedler" dækker og levende mennesker, far, mor, børn, bedsteforældre, gamle, babyer mv. Og tilsyneladende har mennesket ikke lært noget som helst, Bosnien-Herzegovina, Syrien, Afghanistan o.s.v.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak.Copyright © 2020 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen