Avatar

Al/Bf spørgsmål

af Morten Flindt Larsen, København K, søndag 01. september, 2019, 00:37 (148 dage siden) @ Bent Larsen

hej
Der er nu i et indlæg på Facebook dukket en tegning op magen til den som er i bogen som kun er beskrevet som en skitsetegning, så det kan være en fejl i bogen, hvis tegningen aldrig er blevet brugt.
vh
Bent Larsen

DSB materiel-skitse, :http://www.jernbanekilder.dk/.../viewmode=infoview/qsr=Bfg

Hejsa,

Ja, det er en ganske almindelig Scandia-materieltegning, som der findes utallige af i jernbanekilder.dk, hvor der også er en tegning for litra AL. Der er længdeangivelser på begge tegninger, og de er forskellige jf. de ovenfor oplyste mål; Bfg var kortere end AL. Da der også er målskitser af vognene i DSBs driftsmaterielfortegnelser, må det være ret enkelt for Aage på Facebook at dokumentere på overbevisende vis, at "tegningen aldrig er blevet brugt", for så har Driftsmateriel-tegningerne for både AL og Bfg det samme længdemål. Det er rimeligvis ud fra driftsmaterieltegningerne, at Facebook-Aage påstår, at pufferplankerne ikke er flyttet, som det ses på fotografierne, så Drm-tegningerne må Aage kunne vise som dokumentation.

--
Med vanlig venlig hilsen
אתה אדם סקרן, הא

En pessimist ser en mørk tunnel.
En optimist ser lyset for enden af tunnelen.
En realist ser et godstog.
En lokomotivfører ser tre idioter, der står midt i sporet og stirrer tomt frem for sig.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak.Copyright © 2019 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen