Avatar

Al/Bf spørgsmål

af Morten Flindt Larsen, København K, 1/9 2019, 00:37 (1671 dage siden) @ Bent Larsen

hej
Der er nu i et indlæg på Facebook dukket en tegning op magen til den som er i bogen som kun er beskrevet som en skitsetegning, så det kan være en fejl i bogen, hvis tegningen aldrig er blevet brugt.
vh
Bent Larsen

DSB materiel-skitse, :http://www.jernbanekilder.dk/.../viewmode=infoview/qsr=Bfg

Hejsa,

Ja, det er en ganske almindelig Scandia-materieltegning, som der findes utallige af i jernbanekilder.dk, hvor der også er en tegning for litra AL. Der er længdeangivelser på begge tegninger, og de er forskellige jf. de ovenfor oplyste mål; Bfg var kortere end AL. Da der også er målskitser af vognene i DSBs driftsmaterielfortegnelser, må det være ret enkelt for Aage på Facebook at dokumentere på overbevisende vis, at "tegningen aldrig er blevet brugt", for så har Driftsmateriel-tegningerne for både AL og Bfg det samme længdemål. Det er rimeligvis ud fra driftsmaterieltegningerne, at Facebook-Aage påstår, at pufferplankerne ikke er flyttet, som det ses på fotografierne, så Drm-tegningerne må Aage kunne vise som dokumentation.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Tagcloud

nattog liggevogne sovevogne spisevogne barvogne postvogne rejsegodsvogne styrevogne dobbeltdækkervogne remise maskindepot station banegård hovedbanegården IC2 IC3 IC4 godstog persontog materieltog arbejdstog Nærumgrisen veteranbaner jernbanefotos jernbanebilleder Movia rangerlokomotiv havnebane industrispor skinnebusser Øresundstog intercity intercitytog intercitylyn tog DSB Arriva Lokaltog

Lokomotivfabrikker

Læs historien om:
F. Schichau, Elbing, Tyskland

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak