Avatar

Randers-Aalborg 150 år

af Thomas Boberg Nielsen ⌂ @, Spor 44, Godsbanen, Aalborg, onsdag 18. september, 2019, 08:33 (404 dage siden)

I dag er det 150 år siden, jernbanestrækningen Randers-Aalborg blev indviet. Det forbigås i larmende tavshed af såvel Banedanmark, som DSB og Nordjyske Jernbaner. Men lidt udstillinger rundt omkring på biblioteker m. m. er det da blevet til, og et par af de lokalhistoriske arkiver har da også husket dagen. Alt efter politisk observans kan man så glæde sig over, at der ikke smides skattekroner i at markere jubilæet.

Men derfor kan vi jo godt fejre jubilæet her i Herreværelset med cognac og cigarer - og lidt gratis glæder: De billeder, der er taget, koster det jo ikke noget at vise. Så jeg vil opfordre alle til at vise gamle billeder fra strækningen Randers-Aalborg her i tråden. Naturligvis helst billeder, der ikke har været vist før - men gengangere er i mangel ikke tidligere viste billeder selvfølgelig velkomne.

Mit beskedne bidrag følger hermed. Vi er i Øster Doense en solskinsdag søndag den 20. maj 1979 - for altså godt 40 år siden. En dag, hvor jeg burde have læst til eksamen, men hvor jeg alligevel valgte at køre en tur langs strækningen.

Døren til karnappen står åben, og hvis jeg husker rigtigt, var Øster Doense på dette tidspunkt kun betjent af stationspasser af hensyn til overkørslen. Såvel stationsbygning som stangrække er i dag borte.

Klik på billedet for højere opløsning.

Med venlig hilsen

Thomas Boberg Nielsen
På vej med bogen "Randers-Aalborg: Jernbanen i Støvring gennem 150 år 1869-2019"


[image]


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak.Copyright © 2020 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen