Randers-Aalborg 150 år

af Niels Munch @, onsdag 18. september, 2019, 13:31 (404 dage siden) @ Thomas Boberg Nielsen

Kære Thomas,

I dette forum går det vel i dagens anledning an at citere "Jernbanens Hvem Hvad Hvor" (Politikens Forlag 1959), der på side 183 bl.a. har en fornøjelig beretning fra banens åbning:

[image]

Når man ryster arkiv.dk for "Randers-Aalborg", drysser dette ene billede fra anlægget af 2. spor ud:

[image]Arbejdshold ved anlæggelse af spor 2 fra Randers til Ålborg. Nr. 2 fra venstre er Rich. M. Rasmussen, Bjerregrav.
Årstal: 1950. Fotograf ukendt. Arkiv: Purhus Lokalarkiv - Billede nummer: B4323.

Klik på billedet for opr. udgave. Hvornår blev 2. sporet egentlig indviet? Er vi tæt på et jubilæum der? Vognen t.v. kan - med sine løbebrædder på taget og tyske slutsignalholdere - være en Ec-pakvogn.

Selv har jeg vist kun taget et eneste foto fra strækningen, nemlig Blåkilde Mølles udrangerede kadavervogn på Hobro St.:

[image]DSB Zc 500 308 Hobro St. 18.07.1961 (nm).

Jeg undlod at kalde det "bonusbillede" .....


Bedste hilsener
Niels


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Danske privatbaner

DB Cargo
E-maskinernes sidste tid på Sjælland
E-maskinernes sidste tid på Sjælland
Denne artikel af Henrik Madsen udspringer af en brevveksling vedrørende tenderen til DSB E 978, der i mange år henstod på Godsbanegården. Artiklen fortæller om de sidste E-maskine ture i 1. distrikt og lidt om Kong Frederik den IX´s begravelse.
 Læs artiklen 
Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak.Copyright © 2020 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen