S-tog skilte under 2. Verdenskrig

af Steffen Dresler @, torsdag 19. september, 2019, 10:58 (30 dage siden) @ Tommy Nilsson

I Årsskrift for Danmarks jernbanemuseum, Tog i tiden 2010 (kan købes på Danmarks jernbanemuseum) er der et rigtig god artikel skrevet af Ulrik Tarp Jensen (UTJ) vedrørende ”Jernbanens bogstaver”. Den har ISSN 1603-3299. Dette bør anskaffes for at få de rigtige detaljer.
Desværre har jeg ikke kunnet finde et billede af et perronskilt fra Hellerup, da der ved alle perronbilleder af/fra Hellerup, har været ”parkeret” et eller andet tog foran;-) .
Som også skrevet for lidt siden af netop UTJ er skrifttypen på Hellerup ””Johnstons”. Dette på baggrund af alle andre stationsskilte (perronskilte) fra samme tidsrum på S-banen. På perronerne var begyndelsesbogstavet med versal (stort bogstav), mens resten med minuskler (små bogstaver).
Jeg har tilladt mig at affotografere en lille prøveside fra det pågældende årsskrift (var redaktør på bladet i 10 år) som vist nedenunder. Der er alfabetet og en ”prøve” på stationsskiltet i Fredensborg:
[image]
De kommende SS frivillige blev samlet på Svanemøllens kaserne og marcherede/gik i samlet trop ad Ryvangs Alle ned til stationen, over sporene og til den perron hvor toget var opstillet – hovedsageligt 2. akslede rystevogne.
Der er MASSER af faldgruber påklædningsmæssigt, civile og militære, tyske som danske, så hvis du er i tvivl kontakt mig via ”kuverten” øverst. Jeg var bl.a. militærrådgiver på Ole Roos film ”Forræderne” fra 1983.

Med venlig hilsen
Steffen Dresler


Hele emnet:

 RSS Feed af emne


Indsend billeder
ContecRail
Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak.Copyright © 2019 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen