S-tog skilte under 2. Verdenskrig

af Steffen Dresler @, torsdag 19. september, 2019, 10:58 (156 dage siden) @ Tommy Nilsson

I Årsskrift for Danmarks jernbanemuseum, Tog i tiden 2010 (kan købes på Danmarks jernbanemuseum) er der et rigtig god artikel skrevet af Ulrik Tarp Jensen (UTJ) vedrørende ”Jernbanens bogstaver”. Den har ISSN 1603-3299. Dette bør anskaffes for at få de rigtige detaljer.
Desværre har jeg ikke kunnet finde et billede af et perronskilt fra Hellerup, da der ved alle perronbilleder af/fra Hellerup, har været ”parkeret” et eller andet tog foran;-) .
Som også skrevet for lidt siden af netop UTJ er skrifttypen på Hellerup ””Johnstons”. Dette på baggrund af alle andre stationsskilte (perronskilte) fra samme tidsrum på S-banen. På perronerne var begyndelsesbogstavet med versal (stort bogstav), mens resten med minuskler (små bogstaver).
Jeg har tilladt mig at affotografere en lille prøveside fra det pågældende årsskrift (var redaktør på bladet i 10 år) som vist nedenunder. Der er alfabetet og en ”prøve” på stationsskiltet i Fredensborg:
[image]
De kommende SS frivillige blev samlet på Svanemøllens kaserne og marcherede/gik i samlet trop ad Ryvangs Alle ned til stationen, over sporene og til den perron hvor toget var opstillet – hovedsageligt 2. akslede rystevogne.
Der er MASSER af faldgruber påklædningsmæssigt, civile og militære, tyske som danske, så hvis du er i tvivl kontakt mig via ”kuverten” øverst. Jeg var bl.a. militærrådgiver på Ole Roos film ”Forræderne” fra 1983.

Med venlig hilsen
Steffen Dresler


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Østre Gasværk
Østre Gasværk
I jernbanekredse er Østre Gasværk mest kendt for sin unikke jernbane og de 3 små engelske sadeltanklokomotiver, der i over 70 år skubbede kulvogne op til de store retortovne. Her er historien om Østre Gasværk med fokus på værkets interne jernbane og det rullende materiel.
 Læs artiklen 

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak.Copyright © 2020 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen