West Somerset Railway - Godsvogne

af Steffen Dresler, 21/9 2019, 16:55 (1651 dage siden) @ Tommy Nilsson

God eftermiddag/aften

Prøv engang at se håndbremsens bremsestang, der er anderledes udformet end i Danmark, hvor den var lige. Årsagen er den simple, at den var lettere at betjene for rangisterne/bremserne på de talrige rangerbanegårde med nedløb eller i forbindelse med stødrangering på almindelige godspladser.
Man hoppede simpelt hen op på bremsen med benene og stod på denne, eller lod overkroppen ligge over bremsestangen UNDER FART. Nogle filmklip fra 1930´erne viser, hvordan disse rangister/bremsere var istand til at nedbremse op til flere vogne på de forskellige nedløb på samme tid ved at skifte fra vogn til vogn og til sidst løbe hurtigt mellem en vogn og ligge koblingen over krogen på den holdende vogn, bang!
Hvis stangen havde være udformet på en anden måde (være lige) kunne det ikke lade sig gøre. OK, det var heller ikke tyksakke, men adrætte tynde personer (tror pokker med al den løben) der gjorde arbejdet.
Der har med sikkerhed været masser af arbejdsulykker, men tiden var en ganske anden.
Prøv selv om I kan finde klip på internettet og konstatere dette ved selvsyn, gerne nogle af de talrige LMS instruktionsfilm fra 1930´erne.
I øvrigt nogle små vogne med kort akselafstand, der blev anvendt dengang på de engelske baner og ofte flotte i bemalingen med reklamer for ejeren/selskabet. Og med de kraftige lokomotiver man havde, trods et smallere profil, var det et betragteligt antal skaler der blev befordret.

Med venlig hilsen
Steffen Dresler

NB: Den grønne åbne godsvogn med påskriften "WD" er fra "War Department", Forsvarsministeriet! De havde masser af vogne og lokomotiver og egne banestrækninger.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Tagcloud

nattog liggevogne sovevogne spisevogne barvogne postvogne rejsegodsvogne styrevogne dobbeltdækkervogne remise maskindepot station banegård hovedbanegården IC2 IC3 IC4 godstog persontog materieltog arbejdstog Nærumgrisen veteranbaner jernbanefotos jernbanebilleder Movia rangerlokomotiv havnebane industrispor skinnebusser Øresundstog intercity intercitytog intercitylyn tog DSB Arriva Lokaltog
Billige jernbane T-shirts

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak