Avatar

Ældre signal ved Nørrebro st.

af Morten Flindt Larsen, København K, tirsdag 24. september, 2019, 10:47 (394 dage siden) @ Henrik Hansen

I filmen 'Altid ballade' fra 1955, der foregår omkring Nørrebro station i København, ses ganske kortvarigt dette AM-signal.

Dagslyssignalet ligner ikke nogen af de kendte typer fra den tid, men kan være en tidlig type fra S-banens indvielse i 1934, jeg synes bare ikke jeg er stødt på den udgave før.

[image]
Fra filmen 'Altid ballade' (Nordisk Film, 1955)

Hejsa,

Umiddelbart vil jeg tro, at signalet er fra strækningens åbning i 1930 og ikke 1934. Jeg har i hvert fald aldrig set semaforsignaler i brug på strækningen, udover rækken af togvejsignaler på Lersøen rangerbanegård. Jeg gætter på, at det er "indkørselsignalet" til Lersøen station, om end at der jo står AM på skiltet. Det kan også være et helt andet sted end Nørrebro. Hvis det er Nørrebro, så må siganlet have stået "belejligt" for filmoptagelser ved Nørrebro stations læssevej. Nedenfor ses Lersøens udkørselssignal mod Hellerup i 1953 (jernbanekilder.dk).

[image]

--
Med vanlig venlig hilsen
אתה אדם סקרן, הא

En pessimist ser en mørk tunnel.
En optimist ser lyset for enden af tunnelen.
En realist ser et godstog.
En lokomotivfører ser tre idioter, der står midt i sporet og stirrer tomt frem for sig.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Indsend billeder
Svenska-lok

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak.Copyright © 2020 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen