Ældre signal ved Nørrebro st.

af esni @, Frederikssund, tirsdag 24. september, 2019, 16:50 (393 dage siden) @ Morten Flindt Larsen

Passer det med kilometersten og køreledningsmasten i baggrunden. - Det synes jeg ikke.


Hejsa,

Kilometerstenen passer da. Den ses på begge fotos. Og det samme gør platformen på trådbilledet, som elektroføreren kunne bruge, når kan skulle telefonere. At køreledningsmasten ser ud til ikke at passe, tror jeg skyldes det meget forskudte perspektiv.


Jeg synes heller ikke at Gunnar W. Christensen billede passer helt. Jeg kan ikke finde kilometerstenen, og det synes mig at køreledningsmasterne på GWC's billede indgår i noget der ligner midtpunktsforankring af køreledningen incl isolatorer ved mastetop og stag til siderne langs med sporet.

De detaljer mangler på film-billedet

Men stod der ikke et AM signal med F-mærke ved enden væk fra Borups Alle på perronen til den modsatte køreretning?


Hejs Esni,

Det kan du have fuldkommen ret i. Jeg har fejlagtigt aflæst to tætstående stykker jernprofil som en snavset kilometersten. Tjoeh, det kan vel være signalet for modgående køreretning, hvor det så end har stået. Der er skråning på begge sider af sporene.

Som jeg husker det, så stod der fremskudte signaler for Flintholm ved Godthåbsvej station og der må derfor være et AM signal med F mærke imellem Nørrebro/Lersøen og Flintholm - hvis altså lige mange AM signaler i de 2 retninger

--
Eskild


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

DSB plakat 1937

DSB plakat 1937
DSB plakat 1937 af
Aage Rasmussen
Pris: 249,- kr.
 Køb 

DSB plakat 1937

DSB plakat 1937
DSB plakat 1937 af
Aage Rasmussen
Pris: 249,- kr.
 Køb 

DSB plakat 1937

DSB plakat 1937
DSB plakat 1937 af
Aage Rasmussen
Pris: 249,- kr.
 Køb 
Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak.Copyright © 2020 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen