Hjælp til funktion af termometer

af Tovli ⌂ @, Ballerup, søndag 03. november, 2019, 23:36 (8 dage siden) @ Sydfyn

Den korrekte danske betegnelse for en sådan kasse er en engelsk hytte. De har stået på mange jernbanestationer samt ved fyrtårne. Grunden til denne placering er, at der var personale, der arbejdede i døgndrift. Målinger blev foretaget hver 3. time kl 00, 03, 06 osv. (tidspunkter i GMT). SYNOP var kodenavnet for meldingerne. Målingerne er standardiseret til at blive foretaget i 2 meters højde og deles med de øvrige lande i det meteorologiske samarbejde. Problemet er placeringen, der på stationerne ofte var, hvor personalet synes det var praktisk. Opstillingen i Flemløse er meteorologisk ganske ukorrekt, da perronen udstråler varme og temperaturene derved bliver for høje. En korrekt placering er over et fladt område med græs, hvor vinden kan komme til.
I tidernes morgen stod der en sådan engelsk hytte på Ringsteds perron. Ringsted var dengang kendt for at være det varmeste sted på Sjælland. "Desværre" blev den kørt ned og blev derefter genopstillet i haven. Fra den dag var Ringsted ikke mere det varmeste sted på Sjælland.

--
Michael Christiansen


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak.Copyright © 2019 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen