Hjælp til funktion af termometer

af Oversmeden, tirsdag 05. november, 2019, 10:42 (350 dage siden) @ cm

Man kan i det lille hul, nederst, ved kviksølvsreservoiret stikke - lidt med vand vædet - vat ind omkring reservoiret. Med fast greb om håndtaget bevæger man termometret med hurtige bevægelser frem og tilbage. Der vil opnås en vis fordampning af væden. Herved kan man aflæse en temperatur der typisk er få grader under den forhåndenværende temperatur - aflæst f.eks. ovre i "dueslaget". Med differencen og "det tørre termometers visning" - anvendes en tabel der angiver den relative fugtighed.

Jeg kan forestille mig, at dugpunktstemperatur og relativ fugtighed - for DSB - kan have haft betydning for opbevaring/håndtering af følsomt gods - eller som dokumentation i opklaringsarbejdet ved jernbaneuheld (sigtbarhed m.v.) ?

Det kunne bestemt være en mulighed at bestemme den relative fugtighed i forbindelse med opbevaring af gods.
Metoden beskrevet ovenfor vil virke (men bind en stump snor i enden og slyng det hele rundt; det er den nemme og dovne metode).


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak.Copyright © 2020 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen