SFJ-gravemaskine?

af Sydfyn, tirsdag 12. november, 2019, 10:39 (516 dage siden) @ Morten Flindt Larsen

Kære Morten
Uden jeg ved noget konkret, kan jeg forestille mig, at de store dampgravemaskiner kunne lejes formentlig inklusive betjeningsmandskab, idet det må have krævet nogen erfaring at betjene sådan en svend. Da gravemaskinerne kun var til stede i en kortere tid i det samlede anlægsarbejde på en strækning, har man vel kunnet finde ud af det. I forhold til arbejdsmænd med skovle til 25 øre i timen var de sikkert kun konkurrencedygtige ved større gennemskæringer. På Nørre Brobybanen var det et par steder bl.a. Håstrup-gennemskæringen, ved Ringe-Nyborg var det Borgeskovbakken tæt ved Nyborg og ved Svendborg-Nyborg banen opkørslen fra Svendborg og Bynkels Bakke samt Dyrehavebakken tæt på Nyborg.
Sydfynskes driftsbestyrer/direktør F.Kier havde et omfattende netværk blandt de store entreprenører f.eks. Søren Winkel og Fr.Johannsen, men jeg har - som tidligere nævnt - ikke fundet noget om eventuel leje af gravemaskiner.
venligste hilsener
Lars


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med takCopyright © 2021 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen