SFJ-gravemaskine?

af Bent Hansen @, onsdag 13. november, 2019, 19:59 (543 dage siden) @ Bent Hansen

Hej igen.

Til anlæg af ONFJ købte SFJ tre 785 mm lokomotiver fra Hanomag (4341 - 43/1905). I følge Holger Jørgensen og Alfred Hansen købtes lokomotiverne af SFJ. Alfred var helt sikker på det. Han kilde var sikkert den gamle lokomtivfører, der i sin tid havde kørt lokomotivet. Husk, at de gamle lokomotivførere før har husket forkert. Kedeltilsynet angiver angiver SFJ som bruger. De registrerede brugerne, og de var fuldstændig ligeglade med, hvem, der ejede lokomotiverne. 41 og 43 solgtes i følge Holger til Hoffmann og 42 til Fibiger og Villefrance. Jeg kan ikke udelukke, at de nævnte entreprenører i virkeligheden havde købt lokomotivet og lejet det ud til SFJ. Sikkert efter en eller anden form for aftale.

Wilson-maskinen må være den første af de to viste maskiner, (den fra MLF/Jernbanemuseet.)

Jeg har i øvrigt stadig problemer med SFJ som entreprenør, men måske vender jeg tilbage.

SFJ var ikke det eneste baneselskab, der selv anlagde banen. Før en bane var etableret, var det bevillingshaverne, der stod for anlægget. Til et sådant anlæg i eget regi var det næppe ligetil at ansætte fagfolk som arbejdsledere, til ansættelse af mandskab til at servicere lokomotiver med videre. I mergelbanernes tid var der en lille gruppe af folk, der egnede sig til sådanne arbejder, og som firmaerne kunne ansætte til det givne arbejde.

Mvh. BH


Hele emnet:

 RSS Feed af emne


Indsend billeder

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med takCopyright © 2021 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen