Tegninger jernbanekilder.dk - orientering

af Steffen Dresler, 17/11 2019, 21:10 (1614 dage siden) @ michael julsrud

Kære Michael

Med hensyn til både HL og detaljetegninger af DSB litra D IV, tror jeg ikke at du/I skal være for optimistiske.
D IV er jo en ombygning fra noget eksisterende, hvorfor der KUN blev udfærdiget de allernødvendigste detalje tegninger lige nødvendige for den ændring. Altså ud fra D I og D II HL m. flere. Og hvordan de senere er arkiverede kan jeg ikke finde ud af sådan umiddelbart, altså under hvilken arkivnummerrækkefølge.
Jeg har umiddelbart ikke rigtigt kunne finde noget - ok har heller ikke måske haft et behov for en detalje inden i lokomotivet eller bestemt flange/rørføring. Så jeg håber I har stumperne og kan måle derfra hvis nu…

Af hovedtegninger har jeg kun fundet den vedhæftede samt noget med førerhusets indretning at gøre. Resten af tegninger findes lettest i ”Damplokomotivet og dets betjening” hvor der er anvendt NOGLE D-tegninger som illustration.

Og så som MFL skriver så rigtigt, det er jo ikke noget absolut alment nødvendigt og tilgængeligt med ”dimser” til D IV, eller andre litra for den sags skyld for "jernbanekilder".
De skal FINDES og scannes og det tager tid og penge. Så JEG ville først finde ud af HVAD der var absolut nødvendigt og DEREFTER spørge den ansvarlige på museet om det ER der og hvad det evt. vil koste, det sidste ikke uvæsentligt for en klub.
Endvidere tror jeg at det vil værre MEGET formålstjenstligt at få fat i Dansk Lokomotivtidende fra 1925?? hvor Voldmester gennemgår ombygningen med yderligere tegninger. PÅ nogle af tegningerne er tegningsnumrene for diverse ”dimser” på.

Med venlig hilsen
Steffen Dresler

[image]
[image]
[image]
[image]


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak