Avatar

Roebaneidentifikation - LØST!

af Morten Flindt Larsen, København K, torsdag 21. november, 2019, 23:12 (424 dage siden) @ Jørgen Schwartz

Hejsa,

Kan eksperterne hjælpe med, hvilken roebane det drejer sig om på dette foto, som befinder sig på Danmarks Jernbanemuseum. Smalspor er ikke min største kompetence. På forhånd tak!


[image]


Sakskøbing Sukkerfabriks net ved Store Musse. Fandt et billede af samme bro på side 137 (nederst til venstre) i “Roer på skinner”. Sammenholdt med luftfoto anno 1954 kan man se at E-maskinen er på vej til Rødby Færge. Vejbroen i baggrunden er for Bramsløkkevej.

Mvh Jørgen

BINGO, Jørgen! :-) :-) :-)
Det er på: 54.722282, 11.659716
Strækningen prøvekørtes med en solokørende E 975 i begyndelsen af 1963. Lokomotivet passerer nordvest for Store Musse mellem de kommende stationer *Lolland Nord og *Lolland Midt under en viadukt for roebanen til sukkerfabrikken i Sakskøbing. I baggrunden anes viadukten for Bramsløkkevej og gennem denne skimtes viadukten for Sakskøbingvej. Broen blev bygget i 1940'erne og fjernedes 19?? (inden 1995).
Der kommer en lille serie med med dette og andre fotos fra prøvekørslen, i jernbanekilder.dk den 26. december.

--
Med vanlig venlig hilsen
אתה אדם סקרן, הא

En pessimist ser en mørk tunnel.
En optimist ser lyset for enden af tunnelen.
En realist ser et godstog.
En lokomotivfører ser tre idioter, der står midt i sporet og stirrer tomt frem for sig.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

3 rengøring tilbudDB Cargo

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med takCopyright © 2021 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen