Hvornår blev den egentlig hensat

af Bjarne Knudsen @, 23/11 2019, 14:16 (1588 dage siden) @ Anders Færch Hansen

Hej Anders
Tror jeg denne gang må bukke mig dybt i støvet. Ud fra dit foto taler vi om samme dag og ikke en af evt flere opfyringer.
En da rimelig ung skoledreng må nok huske forkert i stedet for at skrive forkert.
Da jeg var på depotet sneede det. Antagelig om formiddagen og bekræftes nok af den igangværende skoleferie for mit vedkommende.
Giver også mening at være kommet til Fredericia den 21.3. og videre kold til Aarhus med en efterfølgende opfyring til følge.
I henhold til den trykte røde særtogsanmelse for påsketrafikken var denne gyldig fra den 24.3.70, men i relation til Aarhus ingen særtog fremført af damp og ingen dieselfremførte omdannet til damp.
Som nævnt var 978 allerede opfyret. Netop i marts og april var levering af Mz forsinket og uanset dette allerede trækkraftmangel. Derfor meget nærliggende at mene, at ihvertfald 978 i Fa og 999 i Ar var tænkt som reserve under højtdstrafikken.
Tilbage til Steff s angivelse af hensættelsedatoen til 16.4.1971 og som bekræftes af loko kort og fortegnelse over hensatte loko. Denne kan herefter ikke drages i tvivl.
Blot stadig spørgsmålet hvorfor netop denne dato over et år efter fysisk utjenstdygtighed. Måske blot en tilfældig dato inden forfald til trykprøve 30.5.71.
Efterfølgende blev det overfor mig af lokomotimester Laursen, fra lokoværkstedet på depotet oplyst, at opfyring var sket uden vand på kedlen. Defekt på tenderen kan vel have medført ingen eller nedsat vand til kedlen.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak