Hvor mange OHJ sneplove?

af PeterA, 25/11 2019, 16:12 (1585 dage siden) @ Tommy Nilsson

Jeg har på ingen måde styr på OHJ-sneplovene. Men der er noget mystik omkring de viste billeder, som vist ikke kan stamme fra samme lejlighed. På det tidligere viste Vejleby-billede fra 1936 vises entydigt de to store mogul-lok fra Henschel nr. 11 og 12, som tydeligvis indgår i havariet.. Maskinerne på det senest viste foto er B-typen, f.eks nr. 5, 6 eller 9 fra ca. 1900. Også de er tydeligvis afsporede og mærkede af uheldet. At der skulle indgå 4 af banens lok i Vejleby-uheldet forekommer ikke sandsynligt. Det har vel ikke været ualmindeligt, at banerne - når voldsomme sneuvejr forekom, fik beskadiget deres snerydningsmateriel, så det i flere tilfælde måtte erstattes af nyt, og at det kunne forekomme i gentagne tilfælde i en banes historie.
Nå, det løser jo ikke problemet med identifikation af sneplovene 1 og 2, så jeg venter spændt på flere indlæg i denne tråd.
mvh PeterA


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Tagcloud

nattog liggevogne sovevogne spisevogne barvogne postvogne rejsegodsvogne styrevogne dobbeltdækkervogne remise maskindepot station banegård hovedbanegården IC2 IC3 IC4 godstog persontog materieltog arbejdstog Nærumgrisen veteranbaner jernbanefotos jernbanebilleder Movia rangerlokomotiv havnebane industrispor skinnebusser Øresundstog intercity intercitytog intercitylyn tog DSB Arriva Lokaltog
Svenska-lok

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak