Julekalender 2019 - 1. december - korrekt svar?

af Lars Henning Jensen, søndag 01. december, 2019, 20:31 (325 dage siden) @ Lars Henning Jensen

Jeg var jo den der gættede lågen den 24. december sidste år, så dermed er det jo min pligt at få gang i julekalenderen i år :-)
Da jeg er optaget det meste af dagen i morgen, laves lågen i aften. Men vent nu til i morgen inden der gættes ;-)
Vi starter meget blidt ud, hvor finder vi dette pragteksemplar af et vogterhus ?

[image]

Hæ, vi starter fint ...

Ja, det er et fint hus, men det er desværre blevet lidt hårdhændet moderniseret. Da jeg boede i byen, som der er tale om, fremstod det mere originalt, men da det jo er et gammelt hus, sikkert fra banens åbning, kunne alternativet vel have været nedrivning, og så er moderniseringen da at foretrække. Og det er da i det mindste ikke ramt af "den hvide pest" (vandskuring).
Huset har "betjent" en jysk jernbanestrækning, som stadig er i drift, men huset blev tidligt overflødigt i sin oprindelige funktion. Så egentlig er det et under, at det 120 år senere stadig umiskendeligt ligner et ledvogter-/banevogterhus.

Så meget for nu ;-)

Mvh
LH


Hmmm …, jeg har brugt dagen på bl.a. at gøre rent, så fruen kunne julepynte, og jeg troede da, at en eller enden havde løst kalendergåden, når jeg endda havde hjulpet til. Men åbenbart nej.

Og så må jeg jo svare …
Det fine vogterhus ligger på Gl. Århusvej i Viborgs sydlige del. Huset ligger imidlertid et godt stykke fra banen mod Langå, men oprindeligt har sporet ind til Viborgs oprindelige station ved Søndersø passeret tæt forbi huset.

Jeg boede med min familie på Enebærvej i Viborg ganske tæt ved fra 1988 til 1998, og jeg har passeret og nydt synet af det velbevarede hus mange gange.

Jeg er ret sikker på, at svaret er korrekt, men opgavestilleren må dømme :-)

Mh
LH


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak.Copyright © 2020 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen