Avatar

Julekalender 2019 - 1. december

af Thomas Boberg Nielsen ⌂, Spor 44, Godsbanen, Aalborg, 1/12 2019, 21:24 (1601 dage siden) @ T. Rithmester

Jeg var jo den der gættede lågen den 24. december sidste år, så dermed er det jo min pligt at få gang i julekalenderen i år :-)
Da jeg er optaget det meste af dagen i morgen, laves lågen i aften. Men vent nu til i morgen inden der gættes ;-)
Vi starter meget blidt ud, hvor finder vi dette pragteksemplar af et vogterhus ?

[image]


Kære Thomas

Tak for glimrende kalenderlåge! Jeg har aldrig tidligere lagt mærke til huset, selv om jeg jævnligt passerer stedet. På et tidspunkt gennemgik jeg (skrivebordsøvelse) samtlige overkørsler og vogterhuse i området, for at finde ud af nummereringen af overkørsler og vogterhuse på henholdsvis Herning-Viborg banen og Langå-Viborg banen og konkluderede, at huset formentlig var revet ned. Huset lå ved den overkørsel, hvor Aarhus-Viborg landevejen krydsede jernbanen Langå-Viborg, hvilket du formentlig har gjort dig bekendt med på Historisk Atlas på et eller andet tidspunkt.

Det er i øvrigt en af de allerældste jernbanebygninger (1863) i Jylland. De allerældste er, som formentlig bekendt, kun 1 år ældre (1862). På strækningen Langå-Viborg er det vel kun Bjerringbro stationsbygning, der er lige så gammel som “dit” ledvogterhus, som du har fundet ud af havde nummeret “19”. Jeg kender ikke skæbnen for de øvrige 18 oprindelige ledvogterhuse på strækningen.

Bedste hilsner

Thomas


Hele emnet:

 RSS Feed af emne


ContecRailSvenska-lok

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak