Avatar

Julekalender 2019 - 1. december

af Thomas Boberg Nielsen ⌂ @, Spor 44, Godsbanen, Aalborg, søndag 01. december, 2019, 21:24 (12 dage siden) @ T. Rithmester

Jeg var jo den der gættede lågen den 24. december sidste år, så dermed er det jo min pligt at få gang i julekalenderen i år :-)
Da jeg er optaget det meste af dagen i morgen, laves lågen i aften. Men vent nu til i morgen inden der gættes ;-)
Vi starter meget blidt ud, hvor finder vi dette pragteksemplar af et vogterhus ?

[image]


Kære Thomas

Tak for glimrende kalenderlåge! Jeg har aldrig tidligere lagt mærke til huset, selv om jeg jævnligt passerer stedet. På et tidspunkt gennemgik jeg (skrivebordsøvelse) samtlige overkørsler og vogterhuse i området, for at finde ud af nummereringen af overkørsler og vogterhuse på henholdsvis Herning-Viborg banen og Langå-Viborg banen og konkluderede, at huset formentlig var revet ned. Huset lå ved den overkørsel, hvor Aarhus-Viborg landevejen krydsede jernbanen Langå-Viborg, hvilket du formentlig har gjort dig bekendt med på Historisk Atlas på et eller andet tidspunkt.

Det er i øvrigt en af de allerældste jernbanebygninger (1863) i Jylland. De allerældste er, som formentlig bekendt, kun 1 år ældre (1862). På strækningen Langå-Viborg er det vel kun Bjerringbro stationsbygning, der er lige så gammel som “dit” ledvogterhus, som du har fundet ud af havde nummeret “19”. Jeg kender ikke skæbnen for de øvrige 18 oprindelige ledvogterhuse på strækningen.

Bedste hilsner

Thomas

--
www.thomasbobergnielsen.dk
www.randers-aalborg.dk
www.viborg-herning.dk
www.laurbjerg-bramming.dk
www.sidesporpaafribane.dk
www.havnebaner.dk
www.jernbane-tib.dk
www.sikkerhedsreglement.dk
www.sikkerhedsinstruks.dk


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Indsend billeder
Sønderjyske jernbaneminder
Sønderjyske jernbaneminder
Uwe Hänel fortæller her om sin barndom i Sønderjylland i 1940erne og sin interesse for jernbaner. Hukommelsen fejler ikke noget, når Uwe fortæller om de forskellige lokomotivtyper, tog gennem Jernbanegade i Sønderborg, gasværket osv.
 Læs artiklen 
DSB MY1148
Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak.Copyright © 2019 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen