Avatar

Vedr. vogterhuse og andet byggeri

af Morten Flindt Larsen, København K, 3/12 2019, 04:56 (1606 dage siden) @ michael julsrud

Hej alle

Kan anbefale denne side Weblager

Der kan man søge på byggesager.

Eksempelvis søgte jeg på adressen på Nørresundby station, og der kom en del frem om byggesager på mange vogterhuse, med tegninger og oversigtsplaner.

Da jeg så ville søge på DSB´s remise i Aalborg kunne jeg ikke finde noget, for den havde ikke en adresse.

Men inde på weblager kan man også søge via matrikelnummer, og via det kom jeg frem til alle byggesager omkring alt DSB har/havde i Aalborg.

Man skal søge på "Aalborg Bygrunde i første felt, og så matrikelnr. 1410b i andet felt, så kommer der 268 byggesager frem.

Hejsa,

Jernbanernes bygninger er som udgangspunkt umatrikulerede og får derfor normalt først tildelt et matrikelnummer, når de bliver solgt fra til private. Byggesagerne er derfor principielt først fra overgangen til privat ejerskab og senere, selv om der naturligvis kan være ældre dokumenter i sagerne, som de nye ejere har overtaget ved købet af bygningen. Det er derfor kun bygningernes nyeste historie, man kan påregne at finde noget om i sagerne.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Erindringer fra stationen i Grindsted
Erindringer fra stationen i Grindsted

Aage Knudsen fortæller om dagligdagen som DSB-ansat på Grindsted station i 1960´erne. Læs bl.a. om ekspedition af rejsegods, rangering med brunkulstog, privatbanerne samt forskellige anekdoter fra det daglige arbejde med både gods og passagerer.

Læs mere
Indsend billederBillige jernbane T-shirts

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak