Kalenderopgave 5 - december 2019 - OPGAVEN LØST

af Lars Henning Jensen, 5/12 2019, 21:58 (1597 dage siden) @ Ullrich Lück

Hej,

kunne det sammenhänge med det sidste tog som körte paa banen den 31.3.1969? Sa kunne det väre den 31.3.2019 til 50 aarsdagen med dette sidste tog?

Ullrich

God aften!

Det er helt korrekt svaret!

På kraftig opfordring af de tre ældre herrer, Asger, Uffe og Max (der havde være med det sidste tog i 1969), drog vi alle fire i min bil på mindeudflugt ad (omtrent i al fald) Randers-Hadsund Jernbane på 50 årsdagen for nedlæggelsen, dvs. netop den 31. marts 2019. Uffe havde forinden kontakten ejeren af Hald station og aftalt, at vi måtte kigge os lidt om på stedet, og da vi ankom sidst på formiddagen, skinnede solen, flaget var hejst, og vi blev inviteret på formiddagskaffe i stationskontoret. Udenfor skålede vi i vores medbragte "RHJ-dram" (min egen strandmalurt-bitter), og der blev tage et stribe billeder.

[image]

Efter Hald forsatte vi nordpå, og frokosten - smørrebrød, selvfølgelig, og en pilsner dertil - blev indtaget på Dalbyover Kro, hvor mindet om banen holdes i hævd.

[image]

[image]

Videre gik det via Havndal og Norup til Åmølle trinbræt, hvor vi drak medbragt kaffe og spiste kage, skønt den kolde martsblæst egentlig ikke indbød til det.
Vi sluttede med en rundtur i Hadsund til de meget få fysiske minder om banen, der findes i byen, hvorpå vi atter vendte snuden sydover og sluttede en dejlig dag med en eftermiddagsøl på en bænk i solen og i læ mellem Øster Tørslev station og byen af samme navn.
Desværre var det vores sidste udflugt med Uffe, som vi desværre mistede - alt for tidligt - i september. Hans nekrolog kan, som Søren Agerskov nævner, læses i det seneste nr. af Jernbanen.

Nå, men til opgaven og besvarelsen - som Ulrich var lige netop et mulehår foran Søren med, dog begge kl. 17.07.
Svarene er selvfølgelig:
Hald station,
den 31. marts 2019 og
50-årsdagen for RHJs nedlæggelse.

Men mit hjælpespørgsmål, var der ikke nogen, der har svaret på. Her er svaret: At jeg ved at tage på udflugt forsømte at deltage i Dansk Jernbane-Klubs ordinære generalforsamling, som fandt sted netop denne dag. Det har jeg naturligvis beklaget overfor "rette vedkommende", og jeg lover, at jeg nok skal være der til generalforsamlingen i 2020, som finder sted søndag den 19. april i Århus.
Jeg håber at møde rigtig mange af jer der! Og ja, der skal opfattes som en opfordring til at møde op. Vel har vi det sjovt og hyggeligt i vores digitale samvær, men det er nu en gang ekstra berigende at mødes fysisk. Så på gensyn!

Værs'go' Ullrich, "banen" er din, vi glæder os til din kalenderopgave i morgen, den 6. december!
Til Søren skal der lyde et trøstende: "Du var meget tæt på at komme først!" :-)
Og tak til de øvrige, som har gættet med!

Mh
LH


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak