Kalenderlåge 7 - 7. december 2019

af Bent Hansen, 6/12 2019, 22:48 (1596 dage siden)

Hej.

Hvor står fotografen henne? By og land, tak?
Du skal slippe med blot at oplyse i hvilken bys station, jeg står og noterer lokomotivdata. Vi skal også have oplyst navnet på landet, hvor min veninde står og fotograferer mig. Kan du fortælle lidt om lokomotiverne, du ser her, er du velkommen, for så slipper jeg for det. Pas på: Stationen har et andet navn en byen, men jeg er ikke pedant og godtager begge navne.

[image]

Jeg betragter to smalsporede lokomotiver, men i baggrunden står der et normalsporet lokomotiv. De to 750 mm lokomotiver tilhører en museumsbane, der fører fra stationen, hvor jeg står, til slot, der i dag er et museum for egnens minedrift og metalindustri. Det ene lokomotiv kørte i sin tid på en intern smalsporbane, der sammen med normalspor forbandt miner, smelteværker og valseværker mv. Det andet lokomotiv er købt brugt i et andet land, idet typen tidligere havde gjort tjeneste på banenettet, der nu er museumsbane. Normalsporlokomotivet tilhører en normalsporsamling, men er indleveret her til reparation eller salg, idet den store industrikoncern, der i sin tid havde hjemme her, dengang havde værksted her. Værkstedet føres nu videre, mens resten er lukket. Værkstedet klarer sig, idet man nu ”arbejder ud ad huset.”

Mvh. BH.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Østre Gasværk
Østre Gasværk

I jernbanekredse er Østre Gasværk mest kendt for sin unikke jernbane og de 3 små engelske sadeltanklokomotiver, der i over 70 år skubbede kulvogne op til de store retortovne. Her er historien om Østre Gasværk med fokus på værkets interne jernbane og det rullende materiel.

Læs mere
Billige jernbane T-shirts


Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak