Avatar

Ældre signal ved Nørrebro st.

af Morten Flindt Larsen, København K, søndag 29. december, 2019, 23:33 (302 dage siden) @ Henrik Karlsson

Hvis Borups Allé var defineret som togfølgestation, skulle signalopstillingen have været noget anderledes.
Som jeg husker det, var Borups Allé planlagt som manuel mellemblokpost, og det kunne godt implementeres med de viste signaler. Men jeg er i tvivl om den nåede at blive etableret inden den automatiske linjeblok.

Borup Allé M var planlagt som automatisk linjeblok, ikke manuel. Men den var manuel i begyndelsen, antagelig fordi man ikke nåede at blive færdig med det automatiske anlæg til strækningens åbning. Den tids signalprogram... Fuglebakken S-station var planlagt til at hedde Borups Allé.

Under alle omstændigheder - ved min sene, samlede gennemlæsning af tråden virker det som om at der aldrig kom en helt klar identifikation af signalet i det oprindelige spørgsmål. Hos Gunnar W Christensen er der et billede (2 numre efter ovenstående billede) der viser begge AM-signaler ved Fuglebakken. Signalet for køreretning mod Vanløse står et stykke fra broen over Borups Allé mellem to sæt køreledningsmaster. Selvom signalet på dette tidspunkt var blevet skiftet til en standard-udførelse, har det gamle signal næppe stået meget anderledes, og placeringen passer med det billede der startede denne tråd.
Mvh Henrik Karlsson

--
Med vanlig venlig hilsen
אתה אדם סקרן, הא

En pessimist ser en mørk tunnel.
En optimist ser lyset for enden af tunnelen.
En realist ser et godstog.
En lokomotivfører ser tre idioter, der står midt i sporet og stirrer tomt frem for sig.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak.Copyright © 2020 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen