Sporvogne i udlandet - Glattalbahn [CH]

af XAL Olesen, 31/12 2019, 11:58 (1572 dage siden) @ Niels Munch

Hej Niels

Tak for en dejlig opsummering af historien om linje 10 i Zürich. Det er (var) min yndlingssporvogn fordi den kører/kørte fra Hauptbahnhof og direkte til mit hotel Leoneck og omvendt. Kun to stop men der er 227 trin op til hotellet nede fra floden Limmat. Og med kufferter m.m. er det lige i overkanten kl. 20:15 når man ankommer med toget fra Hamburg Hbf. Men, men, men. Sådan er det ikke mere.

Jeg ankom 1. juledag 2019 til Zürich HB, gik ud på Bahnhofplatz hvor 10'eren normalt holder. Kigger på den elektroniske afgangstavle. Ingen linje 10. Tjekker på afgangstavlerne. Ingen linje 10 til stor undren for mig. Jeg går i stedet over til Bahnhofquai for at tage linje 6. Da jeg passerer Central er linje 10 i hælene på os. Noget overraskende for mig.

Jeg tjekker køreplanen på stoppestedet. Og det viser sig at linje 10 i 2019 er omlagt til Bahnhofstrasse og forlænget Albisgütli sydvest for Zürich HB. Dog kun i dagtimerne og ikke alle afgange. Så nu er det slut med linje 10 når jeg kommer til Zürich HB. Med bagage er er jeg ikke motiveret for at gå ned til stoppestedet i Bahnhofstrasse. Så fremover er det linje 6 fra Bahnhofquai til hotel Leoneck. Motion er stærk overvurderet :-D


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak